PRAKTIJK VOOR FAMILIEOPSTELLINGEN, TRAINING EN  COACHING

Van toekijken naar verschil maken: de workshop waarin je leert hoe je je kind in 5 stappen weer relaxed naar school helpt te gaan.

Ben jij er klaar mee dat je je kind ziet afglijden omdat het op school buiten de groep staat of gepest wordt? Ben jij klaar voor Actie? Maar weet je alleen niet wélke?

Niet alleen je kind, maar zelf als moeder voel je je plaatsvervangend buiten spel staan. Bij de andere ouders, bij de school. De school heeft geadviseerd dat je kind een training moet volgen om steviger in zijn schoenen te gaan staan. Voor jou gaat dat voorbij aan de kern; namelijk dat er iets schuurt wat groter is als alleen het gedrag van jouw kind. Je voelt je boos. Je wil de oorzaak aangepakt hebben en het lijkt wel of jij de enige bent. Elke dag als je kind uit school komt kijk je in spanning hoe zijn zijn of haar gezicht staat. Dat zegt tenminste iets, want het is moeilijk om samen boven tafel te krijgen wat er precies speelt. Je houdt er rekening mee dat wat jij inmiddels weet misschien wel het topje van een ijsberg is. Als je wist wat je zou kunnen doen om je kind te helpen dan deed je het gisteren nog!

En als je echt iets wil veranderen is dat ook nodig. Want het resultaat nu is dat de eigenwaarde van je kind steeds kleiner wordt. Je raakt je kind langzaam kwijt en elke dag dat het doorgaat zit jij met je mond vol tanden en jeuken je handen… Je hoort af en toe van die afschuwelijk verhalen in het nieuws… en je bent als de dood dat wat er nu gebeurt je kind blijvend zal beschadigen. Herken je dit? Dan is deze Workshop “Help je kind in 5 stappen weer relaxed naar school te gaan” voor jou!

Wat kun je verwachten tijdens deze workshop?

Deze workshop gaat je veel aha-momenten geven, en waarschijnlijk niet op de manier zoals je verwacht. Ik zou hem niet aanbieden als ik niet zeker zou weten dat het voor mij als het kind het verschil gemaakt zou hebben. Je krijgt uitleg en informatie en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Je gaat naar huis met veel inspiratie  waardoor je exact weet wat je als moeder kan doen en in welke volgorde.

Waarom zou je niet willen komen?
  • Je hebt nog ergens stille hoop dat het vanzelf wel overgaat.
  • Je wil liever eerst afwachten of het pestprotocol van school nog soelaas gaat bieden.
  • Je vindt dat je het niet groter moet maken dan het is, dat het eigenlijk nog wel meevalt wat er gebeurt.
  • Je wilt liever dat iemand anders iets gaat oplossen.
  • Je wilt liever dat je kind in therapie gaat en een diagnose krijgt.

“Accepteer wat je niet kan veranderen, en verander wat je niet kan accepteren”.

Wanneer is deze workshop voor jou een must?
  • Als je bereid bent om in jezelf en in je kind te investeren.
  • Als je serieus bent; het is nu of nooit. Je wil weten wat je kan doen, het heeft lang genoeg geduurd.
  • Als jij weer de moeder wil worden die je graag wil zijn. Een moeder die er is voor haar kind.
  • Als jij wil dat de sfeer thuis weer luchtig is en het contact met je kind open wordt.
  • Als je het aandurft om buiten je comfort zone te gaan.
Investering

De investering in deze workshop is 15 euro. Daarvoor zal ik 2 uur lang kennis en inzichten met je delen waarmee jij direct aan de slag kunt met je kind.

De volgende workshop is op vrijdagochtend 30 november van 9.30 – 11.30
Locatie: Ithacastraat 15 in Eindhoven
Reserveer nu je plek!

Waar wacht je nog op? Geef je nu op! Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer vandaag nog je stoel. Tot hallo!

Wie ben ik?

Eva van Vugt,  maatschappelijk werker, gedragstrainer, moeder van Jane en partner van Markus.
Aan mijn basisschooltijd heb ik geen fijne herinneringen. Vanaf groep 5 werd ik in toenemende mate mikpunt van getreiter. In groep 7 voelde ik me zo ongelukkig dat ik deed alsof ik ziek was en niet meer kon lopen. Mijn moeder was wanhopig. Ik werd zelfs in het ziekenhuis opgenomen. Ik voelde mijn moeders onmacht en frustratie en daardoor trok ik me nog meer terug in mezelf. Ik voelde me zo eenzaam en ellendig, niet gezien en niet begrepen, en er was ook niemand die waardevolle tips voor mijn moeder had zodat het allemaal makkelijker was geweest.

Het is  gelukkig helemaal goedgekomen met mij. Ik werd maatschappelijk werker en ging werken bij de jeugdbescherming en reclassering als cognitief gedragstrainer in agressie- en emotieregulatie. Ik heb gewerkt met honderden buitenbeentjes, in groepen en individueel. Het fenomeen van uitsluiting in groepen heb ik altijd intrigerend gevonden. Inmiddels heb ik een eigen praktijk om datgene door te geven aan ouders en kinderen wat voor mij als kind zo ontzettend waardevol zou zijn geweest. Zodat zij het anders kunnen doen. Zodat hun levens niet de last hoeven te kennen die ik destijds gedragen heb.