PRAKTIJK VOOR TRAINING EN COACHING

Kinderen krijg je zonder gebruiksaanwijzing. Je doet zo goed als je kan je best om ze evenwichtig groot te krijgen en dat gaat met vallen en opstaan. Vaak weet je wel hoe je het aan moet pakken. Maar soms even niet.  

Je Kind op zijn Plek biedt ouder-kind coaching, gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar die moeite hebben om zich te uiten, contact te maken en er bij te horen.

Klinken één of meer van deze dingen bekend:

 • Je kind gaat op school niet lekker. Het speelt niet mee met anderen, of het komt snel in conflict. Je hebt signalen dat het gepest wordt, of je bent bang dat wel eens zou kunnen gaan gebeuren.
 • Je kind gaat vaak met buikpijn naar school, of zegt dat het zich ziek voelt. Het komt thuis met een mat gezicht. Het trekt zich steeds meer terug. Zo ken je je kind niet.
 • Je wilt het geruststellen en steunen, maar dat lukt niet echt. Je kind slaat dicht of het wordt boos.
 • Afspreken gaat niet of moeizaam. Terwijl je kind sociaal juist erg gevoelig is en er graag bij wil horen.
 • School adviseert dat je je kind naar een sociale vaardigheidstraining stuurt. Dat wil je wel overwegen, maar voor jouw gevoel wordt daarmee de kern van het probleem niet aangepakt.
 • Je wilt absoluut hulp voor je kind. Maar je wil niet dat je kind een probleemgeval wordt en dat het zichzelf ook zo gaat zien. Je wil je kind juist laten voelen dat er niets mis is met hem of haar.

Eén ding is zeker: je kind heeft jou nodig om zelf sterk te kunnen staan. Hoe zou het zijn als jij je kind kan helpen en de rust thuis weer terugkeert, en je kind weer relaxed naar school gaat? Hoe zou het zijn als je een ingang vindt in het contact met je kind, zodat het zich begrepen voelt en je je kind helpt om steviger op zijn of haar benen te staan?

Wil je regelmatig mijn inspiratiemail ontvangen?

In een ouder-kind traject van Je Kind op zijn Plek gaan je kind en jij samen aan de slag:

 • Met speelse oefeningen help je je kind om spanning te ontladen en zijn of haar zelfbewustzijn te vergroten
 • Je leert hoe je je kind kan helpen om zich te uiten en te begrijpen wat er in hem of haar omgaat
 • In een sessie met jou alleen doen we een familieopstelling. Dit is een soort gezinsscan die laat zien waar voor jou als ouder mogelijkheden liggen om je kind te helpen om meer op zijn plek te komen
 • In rollenspelen oefen je samen met je kind hoe hij of zij in lastige situaties op een sterke manier kan reageren en voor zichzelf op kan komen
 • Je krijgt video’s en werkbladen die je kind ondersteunen met het leren van nieuwe vaardigheden, zodat je er samen ook thuis mee aan de slag kunt gaan.

Investering

In dit traject zitten de meest werkzame onderdelen van alle programma’s en lessen die ik ooit gegeven heb. Het is uniek in zijn soort en bestaat nergens anders.

In een gratis intakegesprek bespreken we welke onderdelen voor jou en je kind nodig zijn. Je krijgt een indicatie van de mogelijke tijdsinvestering voor jullie, en de kosten daarvan. 

Een sessie duurt 60-90 minuten. Sommige sessies komen jullie samen, en minimaal één sessie kom je als ouder(s) alleen. De sessies plannen we in overleg. 

Voor de financiële investering zijn er twee opties:

 • Je betaalt per sessie. Een losse sessie kost € 75,00. 
 • Je betaalt met een strippenkaart van 5 sessies. Deze kost € 300,00. Het bedrag mag ook in twee termijnen worden voldaan.

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Wordt deze training vergoed?
  Deze training wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Soms is vergoeding vanuit een gemeentelijk zorgbudget mogelijk.
 • Wanneer kunnen we starten als ik mijn kind aanmeld?
  Na je aanmelding neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Na de betaling plannen we de eerste sessie zo spoedig mogelijk in overleg. Je kunt dezelfde maand nog starten.
 • Mogen vaders ook meedoen?
  Betrokken papa’s zijn erg waardevol en meer dan welkom! Papa’s kunnen ook meedoen met de thuisopdrachten.
 • Ik woon niet in de regio en ben niet in de gelegenheid om wekelijks naar Eindhoven te komen?
  Het is mogelijk om delen van het traject via een online instructie te volgen. In dat geval is wel minimaal één bezoek aan de praktijk noodzakelijk. Voor een optimaal resultaat is het het beste om voor de sessies naar de praktijk te komen. 

Heb jij mijn E-book al?

Download hem hier!