PRAKTIJK VOOR FAMILIEOPSTELLINGEN, TRAINING EN  COACHING

Kinderen krijg je zonder gebruiksaanwijzing. Je doet zo goed als je kan je best om ze evenwichtig groot te krijgen en dat gaat met vallen en opstaan. Vaak weet je wel hoe je het aan moet pakken. Maar soms even niet.  

Je Kind op zijn Plek ondersteunt ouders als kinderen aansluiting missen doordat ze zich moeilijk of niet handig uiten, en daardoor buiten de groep (dreigen te) vallen.

Bijvoorbeeld:

 • Je kind speelt niet mee met anderen, of het komt snel in conflict.
 • Je hebt misschien signalen dat je kind gepest wordt, of je bent bang dat wel eens zou kunnen gaan gebeuren.
 • Je kind gaat vaak met buikpijn naar school, of zegt dat het zich ziek voelt.
 • Je kind trekt zich steeds meer terug.
 • Als je je best doet om je kind gerust te stellen en te steunen, lukt dat niet echt. Je kind slaat dicht of het wordt boos.
 • Afspreken gaat niet of moeizaam. Terwijl je kind sociaal juist erg gevoelig is en graag mee wil doen. 

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten van mijn praktijk?

Praktijk Je Kind op zijn Plek ondersteunt ouders die hun kind meer veerkracht en zelfvertrouwen willen geven:

 • Versterken van basisvertrouwen en zelfbewustzijn

Emoties en regulatie vinden hun oorsprong in (jonge) hechtingservaringen. In die fase kent een kind nog geen gesproken taal. Het leert zijn omgeving en zichzelf te vertrouwen als de omgeving afgestemd is op wat hij nodig heeft. Niet afgestemde liefdestaal, onveiligheid, spannning bij ouders kan allemaal invloed hebben op hoe kinderen leren omgaan met emoties en stress.

In beweeg-spelsessies kun je op een speelse, non verbale manier direct op dit niveau werken met je kind. Zo vergroot je zijn zelfbewustzijn en basisvertrouwen. Als deze basis staat kun je de emotie-regulatie vaardigheden van je kind spelenderwijs verder gaan versterken met gesproken taal, rollenspel en vaardigheidstraining.

 • Je kind meer “op zijn plek” laten komen

“Moeilijk” gedrag bij kinderen kan te maken hebben met buitengesloten delen van een familieachtergrond. Kinderen voelen het instinctief aan als er iets of iemand ontbreekt in de geschiedenis van de familie, en onbewust kunnen ze dit door hun “moeilijke” gedrag in beeld brengen. Ze snappen zelf niet waarom ze dit doen, en als dit aan de hand is helpt het ook niet om het gedrag aan te pakken door er afspraken over te maken.

In een familieopstelling kun je ontdekken waar het gedrag van je kind mogelijk naar verwijst. Je onderzoekt in een opstelling de posities van gezins- en familieleden (inclusief vorige generaties)  ten opzichte van elkaar, je maakt als het ware een “levende familiefoto”. Je ontdekt wat je kunt doen om je kind meer “op zijn plek” te krijgen. Je kind zal zich dan vrijer voelen en meer kind kunnen zijn. Vaak geeft een opstelling zoveel beweging dat de vraag waar je als ouders mee kwam, beantwoord is.

Investering

Telefonische intake: gratis

Sessie 60-90 minuten: 75 euro

Familieopstelling, 2 uur: 120 euro

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Wordt de sessies vergoed?
  De sessies worden niet vergoed door zorgverzekeraars.
 • Wanneer kunnen we starten als ik mijn kind aanmeld?
  Na je aanmelding kun je dezelfde maand nog starten.
 • Ik woon niet in de regio en ben niet in de gelegenheid om naar Eindhoven te komen?
  De sessies kunnen helaas niet online worden gevolgd.

Ik zie dat mijn dochter zich nu heel fijn voelt in de klas!

Mijn dochter voelde zich snel aangevallen. Met Eva hebben we veel spelletjes gedaan waarmee je erg fysiek bezig bent en ik merk dat dat haar heel erg helpt waardoor ze veel meer aankan. We voelden ons snel vertrouwd bij Eva, ik heb er heel veel aan gehad!

Anita

moeder van een dochter van 5 jaar

Mijn zoon spreekt nu meer af. Het heeft effect gehad op ons allemaal!

Mijn zoon ging naar een speciale BSO maar bleek daar nog niet voldoende geholpen te zijn, zo kwamen we bij Eva. Het heeft effect gehad op ons allemaal. HIj kan nu beter iets vertellen en durft zich meer bloot te geven. Hij heeft sneller in de gaten wat anderen bedoelen en hij spreekt nu meer af. We communiceren veel beter. En het was leuk om te doen, we hebben veel gelachen samen!

Daniëlle

moeder van een zoon van 11 jaar

We hebben weer een zoon die lekker in zijn vel zit, en daar heeft ons hele gezin plezier van!

“dit is alles uit de ballon die jij getekend had, wat ik allemaal voel. Wat we gedaan hebben en wat op school gebeurt. Dit is de laatste keer dat ik hier kom, het gaat goed met mij. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en het gaat veel beter in de klas. Het was super leuk om hier te komen. Bedankt!”

 

Onze zoon van 7 jaar had last van gedragsproblemen die zich uitten in heftige boosheid die hij niet kon stoppen. Vooral op school liep het hierdoor vaak uit de hand. Hij werd niet begrepen en dit verergerde de boosheid alleen maar.

Na een aantal fijne gesprekken met Eva werd duidelijk dat deze boosheid alles te maken had met zijn vroeggeboorte en traumatische ervaringen tijdens de eerste fase van zijn leven. Juist in die eerste fase van ons leven wordt de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van een kind. Met name de bouwstenen van hechting zijn erg belangrijk. Deze uitleg verklaarde veel van zijn gedrag. Eva gaf ons het vertrouwen ècht iets te kunnen betekenen voor onze zoon.

We zijn gestart met spelsessies, onze zoon ging er graag heen en werd er rustig van. Eva kijkt echt naar je kind en voelt precies aan wat hij nodig heeft. Onze zoon genoot van de oefeningen en ik zag aan hem dat hij zich begrepen voelde door Eva. Al snel veranderde zijn gedrag en de boosheid werd minder. Hij kreeg meer vriendjes in de klas en voelde zich fijner op school. De ‘buikpijn” die ik had als moeder als ik hem ging ophalen, om te horen over wat er allemaal niet fijn gegaan was op school verdween.

Ik ben zo blij dat wij naar Eva zijn gegaan want we hebben weer een zoon die lekker in zijn vel zit, en daar heeft ons hele gezin plezier van.

Laura
moeder van een zoon van 7 jaar

Het gaat nu heel goed met mijn dochter. We begrijpen elkaar beter!

Een vriendin van mij vertelde over Eva en haar verhaal stond mij erg aan. Ik vroeg me af of mijn dochter van 9 rustiger en minder prikkelbaar zou kunnen worden. Ze kwam vaak gespannen uit school. Daar zijn we bij Eva mee aan de slag gegaan. Dat heeft veel teweeg gebracht. Bij mezelf, ons gezin en bij onze dochter en ik ben heel blij dat dat zo gelopen is. Het gaat nu heel goed met haar, ze kan nog wel boos worden maar dat is korter geworden, het gaat sneller over. We begrijpen elkaar beter.

De spelletjes en het knuffelen wat er bij hoort vindt ze geweldig. Ik ga op deze voet door, door veel te benoemen en te laten zien hoe ze het op een andere manier op kan lossen. We blijven daar aan werken.

Voor mezelf heb ik geleerd dat ik meer naar mijn kinderen moet kijken en luisteren en op mijn eigen gevoel moet afgaan. Als kinderen niet lekker in hun vel zitten en als het niet lekker loopt dan helpt Eva hoe je op een rustige manier kunt communiceren. Dat brengt rust, voor jezelf en voor je kind.

Agnes

moeder van een dochter van 9 jaar

Er is veel gebeurd. Er is veel in gang gezet. Het werkt nog steeds door!

Wij kwamen bij Eva terecht omdat we een behoorlijk emotioneel jaar achter de rug hadden, waarbij we onze oudste jongen plotseling hadden verloren. Sindsdien had ons dochtertje (nu 6 jaar oud) last van boze buien. Ze kon erg claimend zijn naar mij toe. Bij een ander kind afspreken deed ze liever niet.

Na een sessie bij Eva is er al meteen heel veel in werking gezet. Onze dochter beweegt zich veel vrijer. Ze heeft de oefeningen van Eva meteen iedere dag met ons gedaan. Ze is razend enthousiast. Haar gedachtes over haar broer kwamen ook ineens los. We hebben veel gepraat, ze laat nu veel meer weten wat er in haar koppie omgaat. Ze is in haar spel met vriendjes veel opener geworden. En ze is voor het eerst uit zichzelf gaan logeren bij een vriendje in de straat.

Ook mij heeft het geholpen. Met het lichaam werken deed mij goed omdat ik zelf steeds neig om in het hoofd te gaan zitten. Het heeft me inzicht gegeven hoe ik het moeilijk vond om mijn dochter los te laten omdat ik haar wil behoeden voor de grote wereld.

Er is veel gebeurd. Er is veel in gang gezet. We vonden het heerlijk om te doen samen bij Eva. Eva stemt op een prachtig manier op het kind af. Mijn dochter reageerde heel goed op haar. We hebben genoten en het werkt nog steeds door.

Wendy

moeder van een dochter van 6 jaar

Mijn dochter trekt nu veel meer haar eigen plan. Dat vind ik ontzettend knap van haar!

 Ik merk dat mijn dochter een stuk zelfverzekerder is geworden en dat ze zich niet meer zo veel aantrekt van wat anderen van haar denken. Ze trekt haar eigen plan nu meer, ook als dat tegen de stroom in is. Als ze echt iets niet wil dan zal ze het ook niet doen. Dat vind ik ontzettend knap van haar en standvastig. Ze zit goed in de grond met haar wortels :).

Wat mijn dochter vooral geholpen heeft zijn de fysieke oefeningen. Het besef voor haar dat ze zelfs van papa kon winnen! Ook haar voorbeeldfiguur (Rico Verhoeven) en het een cijfer geven van waar ze nu staat en waar ze naartoe wil, en dan visualiseren hoe de situatie er dan uitziet als het een 10 is.

Als trainer was Eva duidelijk, richting ons als ouders maar ook naar onze dochter. Eva sloot goed aan bij haar belevingswereld.

N.
moeder van een dochter van 11 jaar

Ik ben ontzettend dankbaar voor de veilige omgeving die Eva creëert in haar geweldige lessen!

Mijn dochter en ik hebben meegedaan aan de lessen van Eva. De eerste paar jaar van mijn dochters leven zijn niet altijd makkelijk geweest. Door haar hooggevoeligheid was het even zoeken naar wat werkte voor haar en voor ons. Maar in deze lessen kon ze zijn wie ze is, en dat was voor mij zo fijn! Ze hoefde even niet te voldoen aan wat de maatschappij als “normaal” zag en dat was een verademing. Na heel wat bergen en dalen hebben we dit weten uit te breiden naar de wereld om ons heen en vindt mijn dochter steeds meer haar plek op de wereld. Het zal altijd even zoeken blijven naar wat werkt voor haar, maar ik ben ontzettend dankbaar voor de veilige omgeving die Eva creëert in haar geweldige lessen!

Verona

Moeder van een dochter van 4

Onze zoon heeft met veel plezier meegedaan met de oefeningen van Eva!

Het was voor onze zoon goed om bezig te zijn met zijn lijf: hoe voelt je lijf, hoe voelt het als je wordt aangeraakt, wat vind je wel en niet fijn en hoe kun je dat goed aangeven. Luisteren en je aanpassen aan de ander hoort er ook bij, net als samenwerken.  En dat alles terwijl de kinderen samen gewoon lekker bewegen, soms zonder en soms met muziek. De massages die hij bij Eva leerde vond hij erg fijn en gebruikten we thuis ook. Een fijne manier om de dag rustig mee af te sluiten.

Eva is lief, staat open voor ideeën van de kinderen en heeft passie voor wat ze doet. Eva werkt niet vanuit een boekje, maar vanuit haar hart. Met veel rust en geduld krijgt ze kinderen en ouders mee. Meer contact, afstemming en plezier, daar gaat ze voor!

Linda Rijvers

moeder van een zoon van 8 jaar