PRAKTIJK VOOR TRAINING EN COACHING

Ik zie dat mijn dochter zich nu heel fijn voelt in de klas!

Mijn dochter voelde zich snel aangevallen. Met Eva hebben we veel spelletjes gedaan waarmee je erg fysiek bezig bent en ik merk dat dat haar heel erg helpt waardoor ze veel meer aankan. We voelden ons snel vertrouwd bij Eva, ik heb er heel veel aan gehad!

Anita

moeder van een dochter van 5 jaar

Mijn zoon spreekt nu meer af. Het heeft effect gehad op ons allemaal!

Mijn zoon ging naar een speciale BSO maar bleek daar nog niet voldoende geholpen te zijn, zo kwamen we bij Eva. Het heeft effect gehad op ons allemaal. HIj kan nu beter iets vertellen en durft zich meer bloot te geven. Hij heeft sneller in de gaten wat anderen bedoelen en hij spreekt nu meer af. We communiceren veel beter. En het was leuk om te doen, we hebben veel gelachen samen.!

Daniëlle

moeder van een zoon van 11 jaar

We hebben weer een zoon die lekker in zijn vel zit, en daar heeft ons hele gezin plezier van!

“dit is alles uit de ballon die jij getekend had, wat ik allemaal voel. Wat we gedaan hebben en wat op school gebeurt. Dit is de laatste keer dat ik hier kom, het gaat goed met mij. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en het gaat veel beter in de klas. Het was super leuk om hier te komen. Bedankt!”

 

Onze zoon van 7 jaar had last van gedragsproblemen die zich uitten in heftige boosheid die hij niet kon stoppen. Vooral op school liep het hierdoor vaak uit de hand. Hij werd niet begrepen en dit verergerde de boosheid alleen maar.

Na een aantal fijne gesprekken met Eva legde zij ons uit dat deze boosheid alles te maken had met de vroeggeboorte en traumatische ervaringen tijdens de eerste fase van zijn leven. Juist in die eerste fase van ons leven wordt de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van een kind. Met name de bouwstenen van hechting zijn erg belangrijk. Deze uitleg verklaarde veel van zijn gedrag. Eva gaf ons het vertrouwen ècht iets te kunnen betekenen voor onze zoon.

We zijn gestart met spelsessies, onze zoon ging er graag heen en werd er rustig van. Eva kijkt echt naar je kind en voelt precies aan wat hij nodig heeft. Onze zoon genoot van de oefeningen en ik zag aan hem dat hij zich begrepen voelde door Eva. Al snel veranderde zijn gedrag en de boosheid werd minder. Hij kreeg meer vriendjes in de klas en voelde zich fijner op school. De ‘buikpijn” die ik had als moeder als ik hem ging ophalen, om te horen over wat er allemaal niet fijn gegaan was op school verdween.

Ik ben zo blij dat wij naar Eva zijn gegaan want we hebben weer een zoon die lekker in zijn vel zit, en daar heeft ons hele gezin plezier van.

Laura
moeder van een zoon van 7 jaar

Het gaat nu heel goed met mijn dochter. We begrijpen elkaar beter!

Een vriendin van mij vertelde over Eva en haar verhaal stond mij erg aan. Ik vroeg me af of mijn dochter van 9 rustiger en minder prikkelbaar zou kunnen worden. Ze kwam vaak gespannen uit school. Daar zijn we bij Eva mee aan de slag gegaan. Dat heeft veel teweeg gebracht. Bij mezelf, ons gezin en bij onze dochter en ik ben heel blij dat dat zo gelopen is. Het gaat nu heel goed met haar, ze kan nog wel boos worden maar dat is korter geworden, het gaat sneller over. We begrijpen elkaar beter.

De spelletjes en het knuffelen wat er bij hoort vindt ze geweldig. Ik ga op deze voet door, door veel te benoemen en te laten zien hoe ze het op een andere manier op kan lossen. We blijven daar aan werken.

Voor mezelf heb ik geleerd dat ik meer naar mijn kinderen moet kijken en luisteren en op mijn eigen gevoel moet afgaan. Als kinderen niet lekker in hun vel zitten en als het niet lekker loopt dan helpt Eva hoe je op een rustige manier kunt communiceren. Dat brengt rust, voor jezelf en voor je kind.

Agnes

moeder van een dochter van 9 jaar

Er is veel gebeurd. Er is veel in gang gezet. Het werkt nog steeds door!

Wij kwamen bij Eva terecht omdat we een behoorlijk emotioneel jaar achter de rug hadden, waarbij we onze oudste jongen plotseling hadden verloren. Sindsdien had ons dochtertje (nu 6 jaar oud) last van boze buien. Ze kon erg claimend zijn naar mij toe. Bij een ander kind afspreken deed ze liever niet.

Na een sessie bij Eva is er al meteen heel veel in werking gezet. Onze dochter beweegt zich veel vrijer. Ze heeft de oefeningen van Eva meteen iedere dag met ons gedaan. Ze is razend enthousiast. Haar gedachtes over haar broer kwamen ook ineens los. We hebben veel gepraat, ze laat nu veel meer weten wat er in haar koppie omgaat. Ze is in haar spel met vriendjes veel opener geworden. En ze is voor het eerst uit zichzelf gaan logeren bij een vriendje in de straat.

Ook mij heeft het geholpen. Met het lichaam werken deed mij goed omdat ik zelf steeds neig om in het hoofd te gaan zitten. Het heeft me inzicht gegeven hoe ik het moeilijk vond om mijn dochter los te laten omdat ik haar wil behoeden voor de grote wereld.

Er is veel gebeurd. Er is veel in gang gezet. We vonden het heerlijk om te doen samen bij Eva. Eva stemt op een prachtig manier op het kind af. Mijn dochter reageerde heel goed op haar. We hebben genoten en het werkt nog steeds door.

Wendy

moeder van een dochter van 6 jaar

Ik ben ontzettend dankbaar voor de veilige omgeving die Eva creëert in haar geweldige lessen!

Mijn dochter en ik hebben meegedaan aan de lessen van Eva. De eerste paar jaar van mijn dochters leven zijn niet altijd makkelijk geweest. Door haar hooggevoeligheid was het even zoeken naar wat werkte voor haar en voor ons. Maar in deze lessen kon ze zijn wie ze is, en dat was voor mij zo fijn! Ze hoefde even niet te voldoen aan wat de maatschappij als “normaal” zag en dat was een verademing. Na heel wat bergen en dalen hebben we dit weten uit te breiden naar de wereld om ons heen en vindt mijn dochter steeds meer haar plek op de wereld. Het zal altijd even zoeken blijven naar wat werkt voor haar, maar ik ben ontzettend dankbaar voor de veilige omgeving die Eva creëert in haar geweldige lessen!

Verona

Moeder van een dochter van 4

Onze zoon heeft met veel plezier meegedaan met de oefeningen van Eva!

Het was voor onze zoon goed om bezig te zijn met zijn lijf: hoe voelt je lijf, hoe voelt het als je wordt aangeraakt, wat vind je wel en niet fijn en hoe kun je dat goed aangeven. Luisteren en je aanpassen aan de ander hoort er ook bij, net als samenwerken.  En dat alles terwijl de kinderen samen gewoon lekker bewegen, soms zonder en soms met muziek. De massages die hij bij Eva leerde vond hij erg fijn en gebruikten we thuis ook. Een fijne manier om de dag rustig mee af te sluiten.

Eva is lief, staat open voor ideeën van de kinderen en heeft passie voor wat ze doet. Eva werkt niet vanuit een boekje, maar vanuit haar hart. Met veel rust en geduld krijgt ze kinderen en ouders mee. Meer contact, afstemming en plezier, daar gaat ze voor!

Linda Rijvers

moeder van een zoon van 8 jaar

Eva gaat veel dieper dan wie ook. Wat ze doet is echt heel mooi!

Als kinderfysiotherapeut zie ik kinderen met allerlei soorten problemen waardoor veel dingen ook gedragsmatig niet lekker lopen. Aan de houding en manier van bewegen van kinderen zie je het als ze niet lekker in hun vel zitten. Houding en beweging zijn daarom heel belangrijk om mee te nemen als we iets aan gedrag bij kinderen willen veranderen. Eva doet dat op een speelse manier.

Eva stelt daarbij aan ouders de juiste vragen op het juiste moment. En het bijzondere is dat ze het voor elkaar krijgt dat je naar jezelf gaat luisteren zonder dat je het in de gaten hebt. Ze laat je voorzichtig in de spiegel kijken. Om daarna iets met je inzicht te gaan doen. Ze doet dat op een hele liefdevolle manier, waardoor je je eigen weg ook terug wil en kan vinden.

En wat ze je meegeeft is kennis die niet meer ongedaan kan worden gemaakt, je kunt er niet meer omheen. Of je wil of niet, er verandert iets. Het is alsof je hebt leren lezen en daarna verleer je het niet meer. Zodra je letters ziet kun je niet meer doen alsof je niet hebt leren lezen.

Een moeder die ik naar Eva had gestuurd voelde zich erg ongelukkig over haar gezinssituatie. Eva liet haar zien waar de kink in de kabel zat waardoor ze met nieuwe ogen naar zichzelf ging kijken. Het was nodig dat ze eerst zelf op haar plek kwam te staan, zodat het kind automatisch ook beter op zijn plek kon komen. Die dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Eva is voor mij een discipline met veel meerwaarde.

Yvonne Otheguy - Geven

Kinderfysiotherapeut en moeder

Eva legt liefdevol en no-nonsense een vinger op de zere plek.

Eva en ik hebben bij de jeugdbescherming en reclassering veel gewerkt papa’s en mama’s in heftige en moeilijke situaties. Mensen die aan zichzelf twijfelden, of ze goed bezig waren, of het wel de moeite waard was om dingen aan te pakken terwijl je andere mensen niet mee kunt veranderen. Eva gaat naast mensen staan. Ze voelt mee in de emotie en de heftigheid. Ze laat je voelen dat ze je begrijpt, maar ze blijft er zelf uit. Ze zoomt uit. Ze laat je zien waar het om gaat, en dat wel dingen zijn die je kunt doen. Dat is echt heerlijk als je midden in je verdriet, je boosheid of je frustratie zit want dan kun je dat zelf niet.

Eva laat mensen vertrekken met hoop, met een inzicht dat je grip hebt en iets kan fixen, en dat je altijd, altijd keuzes hebt. Het is bijzonder dat ze je dat gevoel kan geven in een korte tijd. En of ze nou in gesprek is met mij, met een cliënt, met kinderen, met iedereen: ze is naar iedereen hetzelfde. Zichzelf. Er zijn maar weinig mensen die dat kunnen. Eva doet wat voor haar goed voelt en wat voor HAAR belangrijk is. Ze trekt zich in de positieve zin weinig aan van wat andere mensen vinden. Bij iemand die zo puur is, zo zichzelf, kun je zelf ook goed jezelf zijn.

Ik ken Eva als collega en als mede-moeder. Eva vindt niks gek. Ze oordeelt niet, ze kan heel goed begrijpen, je hoeft maar weinig uit te leggen. Als het gaat over het aller moeilijkste, namelijk: er is iets aan de hand met mijn kind, dan hoef je je nergens voor te schamen. Eva legt liefdevol en no-nonsense een vinger op de zere plek. Ze laat je zien dat je met kleine dingen iets groots in beweging kan zetten. Als een steentje wat je in het water gooit. Dat rimpelt nog heel lang door.

Janneke Heijnen

Gedragstrainer en moeder