praktijk voor hulp aan ouders en kinderen bij pesten en buitensluiten op de basisschool

Onze zoon heeft met veel plezier meegedaan met de oefeningen van Eva!

Eva is lief, staat open voor ideeën van de kinderen en heeft passie voor wat ze doet. Het was voor hem goed om op deze manier bezig te zijn met je lijf: hoe voelt je lijf, hoe voelt het als je wordt aangeraakt, wat vindt je wel en niet fijn en hoe kun je dat goed aangeven. Luisteren en je aanpassen aan de ander hoort er ook bij, net als samenwerken. En dat alles terwijl de kinderen gewoon lekker bewegen, soms zonder en soms met muziek. De massages die hij bij Eva leerde vond hij erg fijn en gebruikten we thuis ook. Een fijne manier om de dag rustig mee af te sluiten.

Linda Rijvers

moeder

Eva gaat veel dieper dan wie ook. Wat ze doet is echt heel mooi.

Als kinderfysiotherapeut zie ik kinderen met allerlei soorten problemen waardoor veel dingen ook gedragsmatig niet lekker lopen. Aan de houding en manier van bewegen van kinderen zie je het als ze niet lekker in hun vel zitten. Houding en beweging zijn daarom heel belangrijk om mee te nemen als we iets aan gedrag willen veranderen. Eva doet dat op een speelse manier.

Eva stelt daarbij de juiste vragen op het juiste moment. En het bijzondere is dat ze het voor elkaar krijgt dat je naar jezelf gaat luisteren zonder dat je het in de gaten hebt. Ze laat je voorzichtig in de spiegel kijken. Om daarna iets met je inzicht te gaan doen. Ze doet dat op een hele liefdevolle manier, waardoor je je eigen weg ook terug wil en kan vinden.

En wat ze je meegeeft is kennis die niet meer ongedaan kan worden gemaakt, je kunt er niet meer omheen. Of je wil of niet, er verandert iets. Het is alsof je hebt leren lezen en daarna verleer je het niet meer. Zodra je letters ziet kun je niet meer doen alsof je niet hebt leren lezen.

Een moeder die ik naar Eva had gestuurd voelde zich erg ongelukkig over haar gezinssituatie. Eva liet haar zien waar de kink in de kabel zat waardoor ze met nieuwe ogen naar zichzelf ging kijken. Het was nodig dat ze eerst zelf op haar plek kwam te staan, zodat het kind automatisch ook beter op zijn plek kon komen. Die dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Eva is voor mij een discipline met veel meerwaarde.

Yvonne Otheguy - Geven

Kinderfysiotherapeut en moeder

Wat kun je van Eva verwachten: no nonsense, liefdevol en steunend een vinger op de zere plek gelegd krijgen.

Toen ik Eva als collega bij de reclassering leerde kennen was ze stralend en trots zwanger. Ze leek verder rustig en bedachtzaam en keek de kat uit de boom. Ik dacht wat zou daar nou uitkomen… En potverdorie wat kan je eerste indruk je lelijk bedriegen.

Eva werkt hard. Ze pakt aan en ze pakt door. We hebben samen veel gewerkt met papa’s en mama’s in heftige en moeilijke situaties. Mensen die aan zichzelf twijfelden, of ze goed bezig waren, of het wel de moeite waard was om dingen aan te pakken terwijl je andere mensen niet kunt veranderen. Eva gaat naast mensen staan. Ze voelt mee in de emotie en de heftigheid. Ze laat je voelen dat ze je begrijpt, maar ze blijft er zelf uit. Ze zoomt uit, loopt er om heen en laat je zien waar het om gaat. Ze laat je zien dat er wel dingen zijn die je kunt doen.  Dat is echt heerlijk als je midden in je verdriet, je boosheid of je frustratie zit want dan kun je dat zelf niet.

En zo komt het dat mensen die binnenkomen met frustratie, woede of teleurstelling vertrekken met hoop, een inzicht dat ze wel iets kunnen doen, dat ze grip hebben en dat je altijd, altijd keuzes hebt. Je gaat weg met een positieve vibe, omdat je denkt Yes ik ga dit fixen. Het is nu klote, maar het kan alleen maar beter worden. Het is bijzonder dat ze je dat gevoel kan geven in een korte tijd. En of ze nou in gesprek is met mij, met een cliënt, met kinderen, met iedereen: ze is naar iedereen hetzelfde. Zichzelf. Er zijn maar weinig mensen die dat kunnen.

Eva is kleurrijk. Ze draagt nooit zwart, altijd gekleurde kleren. Haar broodtrommel is altijd vrolijk gevuld met boterhammen met radijsjes, andere groentes en spreadjes en een beker met een smoothie. Kleurrijk is ook symbolisch: Eva doet wat voor haar goed voelt en wat voor HAAR belangrijk is. Ze trekt zich in de positieve zin weinig aan van wat andere mensen vinden.  Daar hou ik van. Bij iemand die zo puur is, zo zichzelf is, kun je zelf ook goed jezelf te zijn. Ze laat je zien: doe wat goed voelt, doe wat binnen je eigen kunnen ligt, bewaak je eigen grenzen. Ze helpt andere mensen hun grens te bewaken op het moment dat dat zelf even niet lukt, en dat is een kracht.

Ik ken Eva als collega en als vriendin. We hebben ontzettend veel gedeeld met elkaar in moeilijke maar ook hele leuke en fijne tijden. Ook over het meest ingewikkelde vak ter wereld: mama zijn. Dat betekent onzeker zijn, je afvragen of dat wat je aan het doen bent goed is, nu, later, en op de lange termijn. Eva vindt niks gek. Ze oordeelt niet, kan heel goed begrijpen, je hoeft niet zoveel uit te leggen. En als het dan gaat over het aller-aller-aller moeilijkste, namelijk: er is iets aan de hand met mijn kind dan hoef je je dus ook nergens voor te schamen. Je zit bij voorbaat al op één lijn en dat is zo fijn.

Wat kun je van Eva verwachten: no nonsense, liefdevol en steunend een vinger op de zere plek gelegd krijgen. Machteloosheid wordt omgezet in hoop en mogelijkheden. Je vertrekt met het gevoel dat je er niet meer alleen voor staat. Eva laat je zien dat je met op het eerste gezicht kleine dingen iets groots in beweging kan zetten. Als een steentje wat je in het water gooit. Dat rimpelt nog heel lang door.

Janneke Heijnen

Gedragstrainer en moeder

Ik ben ontzettend dankbaar voor de veilige omgeving die Eva creëert in haar geweldige lessen!

Mijn dochter en ik hebben meegedaan aan de lessen van Eva. De eerste paar jaar van mijn dochters leven zijn niet altijd makkelijk geweest. Door haar hooggevoeligheid was het even zoeken naar wat werkte voor haar en voor ons. Maar in deze lessen kon ze zijn wie ze is, en dat was voor mij zo fijn! Ze hoefde even niet te voldoen aan wat de maatschappij als “normaal” zag en dat was een verademing. Na heel wat bergen en dalen hebben we dit weten uit te breiden naar de wereld om ons heen en vindt mijn dochter steeds meer haar plek op de wereld. Het zal altijd even zoeken blijven naar wat werkt voor haar, maar ik ben ontzettend dankbaar voor de veilige omgeving die Eva creëert in haar geweldige lessen!

Verona

Moeder