praktijk voor hulp aan ouders en kinderen bij pesten en buitensluiten op de basisschool

Training: ‘Je kind op zijn plek’.

“Dat leer je wel op de mamaschool…” maar waar is die gebruiksaanwijzing??? Kinderen krijg je zonder handleiding. Je doet zo goed als je kan je best om ze evenwichtig groot te krijgen en dat gaat met vallen en opstaan. Meestal weet je wel hoe je het aan moet pakken. Maar nu sta je met je handen in het haar.  

Klinkt dit bekend?

 • Je kind gaat op school niet lekker. Het mag niet mee spelen met andere kinderen. Andere kinderen willen niet met jouw kind afspreken als jouw kind dat vraagt. Dit kan niet waar zijn, dit kan toch niet… dat wíl je toch niet!
 • Je kind gaat elke dag met buikpijn naar school. Het komt thuis met een mat gezicht en wil niet vertellen hoe dat komt. Het trekt zich steeds meer terug. Zo ken je je kind niet. Je wilt het geruststellen maar dat gaat niet. Praten lukt ook niet echt. Je kind slaat dicht of het wordt boos. Wat kan je nog doen?
 • Je bent naar school gegaan. De juf adviseert dat je je kind opgeeft voor een sociale vaardigheidstraining. Dat wil je wel overwegen maar voor jouw gevoel wordt daarmee de kern van het probleem niet aangepakt. Je wil dat het opgelost wordt.
 • Je bent boos. Ze laten het gebeuren en niemand doet iets!
 • Je wil absoluut hulp voor je kind. Maar je wil niet dat je kind een probleemgeval wordt. Dat het een etiket krijgt en zichzelf ook zo gaat zien. Je wil je kind juist laten voelen dat er níets mis is met hem of haar.

Hoe zou het voor je zijn……?

 • Als jij gaat doen wat nodig is om je kind te helpen en als jij het verschil gaat maken
 • Als de rust terugkeert in huis en je kind ’s ochtends weer relaxed naar school gaat
 • Als het contact met je kind weer open wordt en jullie samen over alles kunnen praten
 • Als je kind meer zelfvertrouwen krijgt zodat het steviger op zijn of haar benen komt te staan op school

Dat is mogelijk!

Eén ding is zeker: je kind heeft jou nodig om zelf sterk te kunnen staan. Met de training “Je kind op zijn plek” leer je in 5 trainingssessies hoe je je kind helpt om zijn of haar plek op school stevig in te nemen.

Aan het eind van deze training ga jij naar huis met…

 • Een aanpak waarmee je je kind helpt om te uiten wat het voelt en meemaakt
 • 101 manieren waarmee je je kind op een speelse manier spanning helpt ontladen en zelfvertrouwen geeft
 • een handig script hoe je samen met je kind oefent om voor jezelf op te komen en waarmee je samen de beste reactie voor kan bereiden bij conflicten
 • een familiescan waarin duidelijk wordt wat je met je gezin/familie kan doen om je kind in de toekomst te blijven steunen

Investering

Allereerst vraagt deze training een investering in tijd. De training bestaat uit vijf sessies van 1 tot 1,5 uur. Drie sessies kom je samen met je kind. Twee keer kom je als ouder alleen.
Tussen de sessies zit minimaal een week. Daarin heb je tijd om met je kind met het geleerde aan de slag te gaan. Jullie besteden samen ongeveer 10-15 minuten per dag aan thuisopdrachten. Zo halen jullie het optimale uit deze training: wat je weet breng je meteen ook in praktijk.
In deze training zitten de meest werkzame onderdelen van alle programma’s en lessen die ik ooit gegeven heb. De training is uniek in zijn soort en bestaat nergens anders.
De financiële investering om je kind op zijn of haar plek te krijgen op de basisschool is € 250,-. Kies je voor termijnbetaling dan kun je de investering in 2 maal € 130,- voldoen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Wordt deze training vergoed?
  Deze training wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.
 • Wanneer kunnen we starten als ik mijn kind aanmeld?
  Na je aanmelding en betaling neem ik contact met je op en plannen we de vijf sessies zo spoedig mogelijk in overleg. Je kunt dezelfde maand nog starten.
 • Mogen vaders ook meedoen?
  Betrokken papa’s zijn erg waardevol! Als papa ook geinteresseerd is om deel te nemen dan is hij meer dan welkom. Hij kan ook meedoen met de thuisopdrachten.
 • De praktijk is in Eindhoven. Ik woon niet in de regio en ben niet in de gelegenheid om wekelijks naar Eindhoven te komen?
  Voor een optimaal resultaat is minimaal één bezoek aan de praktijk noodzakelijk. Het is mogelijk om delen van de training via een online skype instructie te volgen.